Skip to main content

HC TPS ja Nuohko toimivat yhdessä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi

​​​​​​​Turun Palloseura (HC TPS) on turkulainen jääkiekon SM-liigassa pelaava jääkiekkojoukkue. Liigajoukkueen lisäksi TPS:llä on alle 20-vuotiaiden SM-sarjaa pelaava jääkiekkojoukkue. Osakeyhtiö tekee tiivistä yhteistyötä juniorijääkiekon kanssa, jossa jääkiekon pelaajia on alle 18-vuotiaista aina vasta-alkajiin saakka.

TPS on yksi Suomen suurimmista urheiluseuroista ja juniorikasvattajista, Jääkiekossa TPS:lla onkin edustusjoukkueen ja U20-joukkueen (OY) lisäksi mukana yli 30 juniorijoukkuetta Ry:n puolella. Vaikka TPS:n liiketoiminnan ytimessä ovat huippu-urheilu ja tapahtumateollisuus, on toiminnan taustalla laaja halu tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. HC TPS:llä on yhteiskuntavastuullinen tehtävä, johon myös yhteistyö Nuohkon kanssa perustuu.

Vastuullisuuden arvo yhteistyön tukipilarina

TPS:n ja Nuohkon toimintaa yhdistää vahva vastuullisuuden arvo. TPS:n toimitusjohtaja Aki Holma kuvailee TPS:n toimintaa yhteiskuntavastuulliseksi tehtäväksi, johon suhtaudutaan kunnianhimoisesti.

”Haluamme kasvattaa urheilevia ja hyvinvoivia nuoria ja aikuisia. Meidän missiomme on tehdä Turun seudusta parempi paikka elää ja olemme siinä suunnannäyttäjiä. Kaikki tekemisemme ei siis keskity huippu-urheiluun, vaikka joillekin pelaajille se onkin polku ammattilaiseksi. Tärkeintä ei ole mennä aina raha edellä, vaan nimenomaan huomioida nuorisoa ja luoda sellaista vastuullista maailmaa, johon itse uskomme.”

Oman nuorten parissa tapahtuvan työskentelynsä lisäksi TPS haluaa tehdä yhteistyötä Nuohkon kanssa, joka on vaikuttamassa konkreettisten tekojen kautta nuorten hyvinvointiin ja näiden parempaan tulevaisuuteen. Yhteistyö Nuohkon ja TPS:n välillä mahdollistaa nuorille sellaisia kokemuksia urheilun parissa, joita he eivät ehkä muuten pääsisi kokemaan.

 

Yhteisölippujen avulla yhä useampi yritys voi olla mukana auttamassa

Monet yritykset jakavat Nuohkon ja TPS:n kanssa saman vastuullisuuden arvon. Yritykset haluavat olla mukana tekemässä hyvää, mutta keinot voivat tuntua vaikeasti saavutettavilta. TPS on kehittänyt tähän tarkoitukseen yhteisöliput, joiden avulla yritykset voivat tukea muun muassa Nuohkon toimintaa.

”Yhteisöliput ovat lippuja, joita yritykset ostavat TPS:n otteluihin. Sen sijaan että yritykset käyttäisivät liput itse, ne lahjoitetaan yhteistyökumppaneidemme, kuten Nuohkon käyttöön. Näin voimme mahdollistaa ottelukokemuksia myös heille, jotka eivät muuten pääse niitä kokemaan ja jotka ovat kokijoilleen unohtumattomia.”

Nuohkon henkilökohtainen palvelu nuorille on tehnyt TPS:ään suuren vaikutuksen. Nuoret ovat päässeet kokemaan useita ottelutapahtumia, ja kokemukset näistä ovat saaneet kiitosta Nuohkon asiakkailta. Nuohkon henkilökohtainen ote on vakuuttanut myös TPS:n yhteistyön merkittävyydestä.

” Haluamme edistää konkreettisilla tavoilla nuorten hyvinvointia ja Nuohko on tähän täydellinen kumppani. Päivi ja Mikko ovat henkilökohtaisesti vieneet nuoria otteluihin ja se on tehnyt meihin vaikutuksen. Se millaista työtä he tekevät syrjäytymisvaarassa olevien nuorten eteen, on tärkeää ja vastuullista työtä, jonka takana on helppo seistä.”